RESERVERINGEN COVID-19

Beste gasten,

Wat zijn we verheugd om na meer dan 6 maanden de deuren weer te openen! Door de huidige maatregelen mogen wij op dit moment 50 gasten ontvangen op ons terras. Hierdoor hebben wij besloten om op dit moment geen reserveringen vooraf aan te nemen.

We hopen op uw begrip en zien u graag snel op ons terras!

Hartelijke groet,

Team Brinkmann

COVID-19

Beste Gasten,

Na meer dan 6 maanden dicht te zijn geweest mogen wij vanaf 28 April 12.00 uur eindelijk de deuren weer openen en zullen we met het hele Grand Café Brinkmann-team klaar staan om u weer te ontvangen.

Zoals u inmiddels weet, moet de horeca bij heropening richtlijnen in acht nemen. Hierdoor wordt onze werkwijze iets anders dan u van ons gewend bent. Ook betekent dit voor u als gast dat u zich aan de RIVM-richtlijnen en onze huisregels dient te houden.

Bedankt voor uw begrip en tot snel!

Groet,

Team Brinkmann

Historie

We schrijven 1879 als Heinrich en Joseph Otto Brinkmann aan de Grote Houtstraat 62 een café-restaurant openen, in die tijd een ongebruikelijke combinatie. De van origine Duitse broers hebben al een paar jaar ervaring in de horeca en hun formule is een groot succes.

Frans Joseph Brinkmann

frans_joseph_brinkmannTwee jaar later, in 1881, verhuist de zaak naar de Grote Markt. De gebroeders Brinkmann verbouwen het voormalige woonhuis tot een grand café. Ze barsten van de energie en de zaak floreert.

In de jaren ’30 is het familiebedrijf uitgegroeid tot een horeca-imperium met verschillende panden in het centrum. Naast het café-restaurant worden er een bioscoop, biljartzaal, kegelbaan, feestzalen en een garagebedrijf gerund.

Halverwege de 20ste eeuw is Grand Café Brinkmann ook onder kunstenaars een geliefd trefpunt. Sociëteit Teisterbant zetelt in het souterrain en tot ver in de jaren ’60 vinden fameuze schrijvers als Harry Mulisch en Godfried Bomans hun weg naar de Haarlemse uitspanning.

Vandaag de dag

Vandaag de dag ademt ons Grand Café opnieuw de sfeer van begin vorige eeuw. Na een indrukwekkende verbouwing van het interieur begin 2010, waant u zich weer in vervlogen tijden. Brinkmann heeft zijn oude jasje weer aangedaan, maar biedt u de service en het comfort dat u mag verwachten van een moderne zaak.